Europa Conference League

ΠΑΟΚ: Το προφίλ των αντιπάλων του στο Conference League

Δείτε το προφίλ Κοπεγχάγης, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Λίνκολν, αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Conference League.

Πολύ καλή θεωρείται η κλήρωση που είχε ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του νεοσύστατου Conference League, καθώς θα αντιμετωπίσει την Κοπεγχάγη, την Σλόβαν Μπρατισλάβας και τη Λίνκολν.

Η Κοπεγχάγη ήταν τρίτη την περασμένη σεζόν στη Δανία με αποτέλεσμα να βρεθεί στα προκριματικά του Conference League, όπου απέκλεισε διαδοχικό την Τορπέντο από τη Λευκορωσία (4-1, 5-0), τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ από τη Βουλγαρία (4-2, 1-1) και τη Σίβασπορ από την Τουρκία (5-0 και 2-1). Ιδρύθηκε το 1992, έχει έδρα το «Πάρκεν» (38.000 θεατών) και χρώματά της είναι το λευκό και το μπλε. Έχει 13 πρωταθλήματα και 8 Κύπελλα, ενώ έχει μπει τέσσερις φορές στους ομίλους του Champions League και το 2020 έφτασε ως τα προημιτελικά του Europa League. Προπονητής της είναι ο Δανός Γες Θόρουπ, ενώ στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο πρώην στόπερ της ΑΕΚ Μάριος Οικονόμου και ο διεθνής με την Ελλάδα μέσος (με πορτογαλικές ρίζες) Κάρλος Ζέκα, που είναι και αρχηγός. Μεγάλο της αστέρι είναι ο 22χρονος Δανός φορ Γιόνας Βιντ, ενώ πούλησε για 11 εκατ. ευρώ τον εξτρέμ Μοχάμεντ Νταράμι στον Άγιαξ.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβα ήταν η ομάδα που απέκλεισε ο ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa League. Ήταν πρωταθλήτρια στη Σλοβακία και αφού πέρασε στον πρώτο προκριματικό του Champions League την ιρλανδική Σάμροκ Ρόβερς (2-0, 1-2), αποκλείστηκε στον δεύτερο από την ελβετική Γιούνγκ Μπόις (0-0, 2-3). Στον γ’ προκριματικό του Europa League πέρασε τη Λίνκολν από το Γιβραλτάρ (1-1, 3-1), αλλά στα playoffs αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό (0-3, 2-2). Ιδρύθηκε το 1919, έδρα της είναι το Tehelne Pole (22.500 θεατών) και χρώματα το γαλάζιο και το λευκό. Προπονητής της είναι ο Βλάντιμιρ Βάις και μεγάλο αστέρι της ομάδας ο γιος του (που έπαιξε και στον Ολυμπιακό) και έχει το ίδιο όνομα. Η Σλόβαν είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa League το 2019 νικώντας 1-0 στη Σλοβακία και χάνοντας 3-2 στην Τούμπα.

Η Λίνκολν προκρίθηκε για πρώτη φορά σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ήταν πρωταθλήτρια στο Γιβραλτάρ (συνολικά 25 φορές) και στα προκριματικά του Champions League πέρασε την Φόλα Ες από το Λουξεμβούργο (5-0, 2-2) προτού αποκλειστεί από την ρουμανική Κλουζ με δύο ήττες (1-2, 0-2). Στον τρίτο προκριματικό του Europa League αποκλείστηκε από τη Σλόβαν, όπως αναφέρθηκε παραπάνω και στα playoffs του Conference League πέρασε με 3-1 στην παράταση τη Ρίγα από τη Λετονία (1-1 και τα δύο ματς). Ιδρύθηκε το 1976, έχει έδρα το «Βικτόρια» (5.000 θεατών) και χρώματα το κόκκινο και το μαύρο. Προπονητής της είναι ο Άγγλος Μικ ΜακΈλγουι και στο ρόστερ της διαθέτει πέντε Ισπανούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x